Ontdek de beste sauna’s in Den Haag: jouw gids voor ontspanning en wellness

Geschreven door Karin

Een gepassioneerde liefhebber en bezoeker van sauna's!

Ben je op zoek naar de beste sauna’s in Den Haag voor een ultieme ontspanning en wellness ervaring? Lees verder voor een gids vol met tips en aanbevelingen.

Ontdek de beste sauna’s in Den Haag: jouw gids voor ontspanning en wellness

Ben je op zoek naar de beste sauna’s in Den Haag voor een ontspannende wellnesservaring? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids vind je een overzicht van de top sauna’s in Den Haag, waar je kunt genieten van ultieme ontspanning en wellness. Mocht je in de buurt van Barendrecht zijn, overweeg dan ook een bezoek aan de sauna in Barendrecht voor een vergelijkbare ontspannende ervaring.

1. Elysium

Elysium is een van de meest populaire sauna’s in Den Haag en biedt een breed scala aan faciliteiten, waaronder sauna’s, stoombaden, zwembaden en ontspanningsruimtes. Hier kun je genieten van verschillende sauna-rituelen en heerlijke behandelingen.

2. Thermen Binnenmaas

Thermen Binnenmaas is een prachtige sauna gelegen in een groene omgeving. Hier kun je ontspannen in de sauna’s, genieten van een massage of een verfrissende duik nemen in het zwembad.

3. Wellnessresort Leiden

Wellnessresort Leiden biedt een oase van rust en ontspanning. Hier kun je genieten van diverse sauna’s, een Turks stoombad, een zwembad en verschillende wellnessbehandelingen.

4. SpaSense

SpaSense is een prachtig wellnessresort met diverse sauna’s, baden en ontspanningsruimtes. Hier kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de ultieme wellnesservaring.

5. Thermen Holiday

Thermen Holiday is een luxe sauna met een breed scala aan faciliteiten, waaronder sauna’s, stoombaden, zwembaden en ontspanningsruimtes. Hier kun je genieten van diverse sauna-rituelen en ontspannende behandelingen.

Ontdek de beste sauna’s in Den Haag en laat je verwennen met een ontspannende wellnesservaring. Geniet van de rust, warmte en ontspanning die deze sauna’s te bieden hebben!

De gezondheidsvoordelen van een sauna: waarom je een bezoek aan Den Haag niet mag missen

Ben je op zoek naar een ontspannende en gezonde ervaring? Dan mag je een bezoek aan Den Haag niet missen! Deze prachtige stad biedt niet alleen een rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden, maar ook een breed scala aan sauna’s waar je kunt genieten van de vele gezondheidsvoordelen die ze bieden.

De gezondheidsvoordelen van een sauna

 • Ontspanning: Een sauna bezoek zorgt voor diepe ontspanning van zowel lichaam als geest. De warmte en de rustige omgeving helpen stress te verminderen en zorgen voor een gevoel van welzijn.
 • Verbeterde bloedsomloop: De hitte van de sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Dit kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van het herstel na een intensieve workout.
 • Ontgifting: Door te zweten in de sauna worden gifstoffen uit je lichaam verwijderd. Dit kan helpen bij het reinigen van je huid en het verbeteren van je algehele gezondheid.
 • Versterkt immuunsysteem: Regelmatige saunabezoeken kunnen je immuunsysteem versterken, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes en infecties.
 • Verbeterde slaap: De ontspannende werking van de sauna kan ook bijdragen aan een betere nachtrust. Het helpt je lichaam en geest te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en dieper slaapt.

Met al deze geweldige gezondheidsvoordelen is een bezoek aan Den Haag en de sauna’s die de stad te bieden heeft een absolute must. Dus waar wacht je nog op? Plan je ontspannende uitje naar Den Haag en geniet van de vele voordelen die een sauna te bieden heeft!

Belangrijke links

Onmisbare leesstukken over Sauna Den Haag vind je hier.

Sauna-etiquette en tips: hoe je optimaal geniet van jouw saunabezoek in Den Haag

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan een sauna in Den Haag? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de sauna-etiquette en handige tips om optimaal te kunnen genieten van jouw saunabezoek. Hier zijn enkele nieuwsgierig makende tips:

Sauna-etiquette:

 • Respecteer de stilte in de sauna en praat zachtjes.
 • Gebruik altijd een handdoek om op te zitten of liggen.
 • Neem een douche voordat je de sauna ingaat om jezelf schoon te maken.
 • Gebruik geen telefoon of andere elektronische apparaten in de sauna.
 • Laat je badkleding achter in de kleedkamer, tenzij anders aangegeven.

Tips om optimaal te genieten:

 • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven.
 • Neem de tijd om te ontspannen en geniet van de warmte en stilte.
 • Probeer verschillende sauna’s uit om te ontdekken welke het beste bij jou past.
 • Maak gebruik van de aanwezige faciliteiten, zoals een dompelbad of een relaxruimte.
 • Luister naar je lichaam en verlaat de sauna als je je niet goed voelt.

Met deze nieuwsgierig makende tips en sauna-etiquette in gedachten, ben je klaar om optimaal te genieten van jouw saunabezoek in Den Haag. Veel plezier en ontspanning gewenst!

Combineer cultuur en ontspanning: unieke sauna-ervaringen in de Hofstad

Combineer cultuur en ontspanning met unieke sauna-ervaringen in de Hofstad!

1. Spa Zuiver

Geniet van een uitgebreide wellnesservaring in Spa Zuiver, gelegen in het prachtige Amsterdamse Bos. Deze spa biedt verschillende sauna’s, zoals een panoramasauna met uitzicht op het bos, een Finse sauna en een infraroodsauna. Daarnaast kun je ontspannen in de whirlpools, stoombaden en het zwembad.

2. Elysium

Ontsnap aan de drukte van de stad en dompel jezelf onder in de rust van Elysium. Deze spa in Bleiswijk, nabij Den Haag, biedt een breed scala aan sauna’s, waaronder een Himalaya zoutsteensauna, een Kelo sauna en een panoramasauna. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige tuinen en het zwembad.

3. Thermen Binnenmaas

Op slechts een half uur rijden van Den Haag vind je Thermen Binnenmaas, een oase van rust en ontspanning. Hier kun je genieten van sauna’s zoals een infraroodsauna, een Finse sauna en een panoramasauna. Vergeet niet een verfrissende duik te nemen in het buitenzwembad.

4. Wellnessresort Leiden

Combineer een bezoek aan de historische stad Leiden met een ontspannen dagje in Wellnessresort Leiden. Deze spa biedt diverse sauna’s, waaronder een Kelo sauna, een infraroodsauna en een panoramasauna. Vergeet niet te ontspannen in de whirlpools en het stoombad.

5. Thermen Holiday

Op zoek naar een unieke sauna-ervaring? Bezoek Thermen Holiday in Schiedam, op korte afstand van Den Haag. Deze spa biedt een breed scala aan sauna’s, zoals een Kelo sauna, een panoramasauna en een zoutsteensauna. Vergeet niet te ontspannen in de verschillende baden en het stoombad.

Plaats een reactie